Farväl Tasmanien!

Idag handlade mest om att se till att vara på plats i tid på flygplatsen. Flyget gick dock först sent på eftermiddagen så vi kunde ta något stopp eller två på vägen tillbaka från Port Arthur-området. Efter utcheckning från campingen och påfyllning av gasflaska (”galet, den här räcker sex månader till!” – men det krävdes av hyrbilsbolaget…) styrde vi så kursen mot Hobarts flygplats, men svängde av när vi såg en skylt som det stod något spännande på. ”Tasman Arch” – ett ställe där havet eroderat berget så att de under lagren rasat , men de övre är (än så länge) kvar, så att det formar en bro. Häftigt!

Vi tog lite omvägar för att säga hej då till Tasmaniens kustlinjer…

…och stannade sen för att äta – barnens första gång på KFC, resulterade i stor entusiasm och förstås flottiga fingrar. Slutligen tog vi oss över till halvön som flygplatsen ligger på via en fin bro som gav oss lite avslutande vyer.

Väl framme lämnade vi in husbilen (gick misstänkt snabbt och smidigt, undrar när det kommer avgifter i efterhand) och checkade in. Någon timme senare lyfte planet, och vi fick säga farväl till Tasmanien åtminstone för denna gång! Avslutar bildkavalkaden härifrån med en bild som innehåller både Gunilla och mig, från vår vistelse i Bay of Fires – se om ni kan hitta mig i bilden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *