En dag på zoo

Även om vi redan haft förmånen att träffa ett antal av Australiens djur är det alltid roligt att se djur och på Sydneys Taronga zoo finns såväl inhemska som uthemska (?) djur. Taronga zoo är ett zoo med anor och firade 100 år här om året.

Vi inledde med att ta båt över från Circular Quay vid operahuset till andra stranden där Taronga zoo ligger. Mycket smidigt färdsätt som bara tog ca en kvart.

Därefter bytte vi färdmedel mot ett än mer spektakulärt sådant, en gondol som tog oss upp för den sluttning som zooet ligger på och till entrén.

Vi besökte först reptilerna och Ellen sprang exalterat fram till varenda djur och tjöt upphetsat: ”Titta, titta – ta kort på den här!!” Vi såg sötvattenkrokodiler, komodovaran, ett antal grodor, ormar och ödlor. Kan ni se grodorna?

Bland ormarna fanns såväl de tyngsta som de giftigaste som finns. Tur att det var tjocka glas..! Vi såg också massa olika sköldpaddor. Denna sort hade väldigt långa halsar!

Några andra som hade långa halsar var dessa.

Smidigt med så lång hals att man kan få en sån här utsikt!

Barnen testade också att köra en ”djungeljeep”.

Kan ni se fripassageraren på taket? (Ja, den är riktig!)

Vi var också och såg en sälshow. Otroligt hur mycket man kan träna djuren till. Och det är ju inte bara för människors underhållning som det görs, utan för att kunna ta hand om djuren på bästa sätt. Viss träning syftar t.ex. till att de ska kunna gapa stort och länge och låta sig undersökas i munnen.

Som avslutning frågade vi om det var nåt mer barnen ville hinna se innan vi lämnade zoo. De var helt överens: lekparken!

Jaha suckar man som förälder. Här tar man barnen till zoo men de vill mest av allt gå till lekparken..! Men eftersom det var vad de ville så fick de givetvis det. Men de var lite avis på lemurernas lekpark precis intill…

2 svar på ”En dag på zoo”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *