Dags att slappa på solkusten!

Efter vår vistelse i Sydney har vi nu tagit oss vidare till Brisbane där vi hämtade en hyrbil och körde till Noosa som alltså ligger i området som kallas Sunshine coast. Hittills har det stämt i alla fall! Det stod 31 grader på bilens utetermometer…

När vi körde upp på motorvägen såg vi denna skylt. Jag antar att det bara gäller för de läskunniga djuren..?

Angående skyltar såg jag förresten något jag inte väntat mig när vi höll på att taxa ut på Sydneys flygplats. Utanför flygplansfönstret passerade vi plötsligt en McDonalds drive through-skylt!! Det brukar ju anges en max höjd på såna, men vad gäller för max bredd?? När jag kollade kartan sedan såg jag att Sydneys flygplats sträcker sig över M1:an (vägen). ☺

Första kvällen bekantade vi oss med vårt nya boende och de allra närmaste omgivningarna (dvs stranden). Lägenheten är större än jag väntat mig, vi har två sovrum med varsin toalett och dusch och i vårt sovrum finns även jacuzzi (ja, dusch och bad är i direkt anslutning eller kanske snarare till och med i sovrummet!). Stranden ligger sedan ca 50 meter bort, bara över gatan.

Welcome to Noosa, står det på skylten på byggnaden.

Vi kände lite på vattnet första kvällen men gick sedan för att få lite middag. Vi hamnade på Grill’d där barnen kunde beställa en lite lyxigare variant på hamburgare-box (vilket även inkluderade ett trä-3d-puzzel visade det sig) och vi vuxna tog varsin smakrik burgare med örtkryddade strips till. Gott och trevligt med variation till ”vanliga” strips.

I området finns krokodiljägaren Steve Irwins zoo (Australia zoo) och krokodiljägarreferenser fanns även här på restaurangen!

Vi vaknade upp dagen därpå och försökte anpassa oss till en ny tidszon igen. Även om det denna gång bara var fråga om en timme (nu är vi en timme närmare Sverige!) så kändes det ändå. Mat- och sovklockan behöver lite mer tid för att anpassa sig kan vi konstatera när vi nu ätit middag före kl. 18 denna andra afton här i Noosa. På dagen gjorde vi en tapper vandring i värmen upp till en utsiktsplats.

Solen stod högt – korta skuggor!

Vi insåg när vi såg oss själva i kameran att det såg ut som att vi var ute och vandrade nakna. Patrik hade tagit av sig tröjan och jag hade låtit axelbanden glida ned. Vi var dock helt anständiga i övrigt lovar jag! ???

Vägen ned från utsiktplatsen igen gick sen betydligt snabbare…! ☺

Ikväll har vi grillat lamm och gjort egen potatissallad till. Det blev jättegott! Ellens favorit var precis som hemma halloumin. Middagen intogs i skön värme ute på vår stora balkong (vi bor på tredje våningen). Vi avslutade kvällen med att några i familjen testade hotellets pool, eller lagun som de kallar den!