På solkusten intet nytt

Här händer det inte så mycket, och det är inte så konstigt då vi inte gör särskilt mycket heller 🙂

När vi planerade in resan var de avslutande dagarna här tänkta att fungera som ett sätt att sänka tempot ett par snäpp och smälta intryck lite och så har det blivit också. Förutom några kortare vandringar, löpturer och bilfärder i området har vi hållit oss inom samhället och dagarna har mest gått åt till att slappa och utforska pool, närliggande lekplats, stränder. Vid första stranden vi besökte låg det massvis med små små sandbollar uppradade vid varandra vilket såg rätt märkligt ut. Det visade sig att det är små krabbor som lägger dit dem när de gräver hål i sanden!

Idag var första dagen som vi körde på en lite längre poolsession som dessutom förlades under förmiddagen vilket gjorde att jag fick smaka lite på hur kraftigt solens strålning tar här. Vi smorde in oss med solskyddskräm med SPF 50+ innan vi begav oss ut, men gissningsvis klingade den av efter en stund åtminstone för mig eftersom jag nu är röd som en kräfta på axlar och rygg. Antar att det är större mängder solskyddskräm som behövs. Vi har just köpt vår andra pumpflaska, men såg i affären vad för storlekar på behållare som gäller för proffsen…

Noosa är vad det verkar ett smärre Mecka för surfare och jag som aldrig testat är redigt sugen att prova på – men det får bli vid ett senare tillfälle under andra omständigheter. Enligt rapporter från hemlandet finns det möjligheter att surfa runt på fruset vatten av olika slag istället så får ta sikte på det.

Vi har grillat flera kvällar nu, kanske ett sätt att verkligen krama ur det sista av sommarkänslan innan vi återvänder hem. Här i Australien verkar det vara mer regel än undantag att det finns grillmöjligheter i form av stekhällar i parker och uteplatser av olika de slag, som är helt färdiga att använda inklusive att gasol finns ”inbyggt” så att det bara är att ta med det man vill grilla och köra på. I Sverige har vi väl kommit så långt att det här och var finns soptunnor specifikt för att kasta sin engångsgrill, men det vore kul om utvecklingen på området kunde gå vidare i riktning mot detta. Fast det är väl viss skillnad i vad en sådan offentlig grill ska stå emot vad gäller temperatur och väder i övrigt hemma jämfört med här…

För att spinna vidare på jämförelser så uppskattar vi tillgången till publika toaletter här, särskilt som vi har en 3-åring som går från att minsann inte vara kissnödig alls till att stå och hoppa desperat kissnödig med benen i kors på tio sekunder. De flesta lekparker vi varit i har haft toaletter i nära anslutning och det kostar aldrig något, så man behöver inte oroa sig för att inte ha de småmynt som kan tänkas behövas.

Imorgon ska vi göra ett undantag från icke-äventyrandet och bege oss iväg på inbokad heldagsutflykt, återkommer med rapport!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *