Hemma igen

Då är resan över – sitter nu i soffan hemma i Storvreta efter ca 1½ dygns färd hem.

Sista dagen i Noosa var en lugn tillställning och gick mest åt till bad, lite shopping och en god avslutningsmiddag på en restaurang i området. På avresedagen tog vi en relativt tidig frukost, med några papegojor som sällskap dagen till ära. 🙂

Vi lyckades riktigt bra med att hinna iväg kort efter frukost och hade därför möjlighet att ta en sväng in till centrala Brisbane innan det var dags att lämna av bilen vid flygplatsen. Vi begav oss till området ”South Bank” där det anlagts en strand mitt i stan. Tiden medgav inte mer än att känna lite på vattnet och ta lite fika, men det lilla vi hann med var mysigt i alla fall!

Resten har flutit på – inlämning av bilen, incheckning av bagage, säkerhetskontroll, boarding etc etc…resan hem gick återigen via Singapore där barnen överraskade med att lyckas hålla sig vakna de timmarna vi var där, trots att klockan hann bli 2 på morgonen räknat i ”vår” tidszon som vi kom från. När vi kommit ombord på planet tog det dock inte lång tid innan bägge sov djupt, och en stor del av andra sträckan gick åt till att sova innan det var dags för ett kortare stopp i Moskva för att tanka planet. Vi behövde gå av planet en kortare stund och dessutom gå igenom säkerhetskontroller innan vi kunde gå ombord igen. Ingen av oss hade varit på någon flygplats i Moskva förut och vår upplevelse på denna, Domodedovo, gav väl inte så mycket mersmak heller.  Vi läste i efterhand att denna är den modernaste i landet – invigd 1962…

Temperaturen i Moskva låg på -10 och när vi lyfte fick vi utsikt över fina vinterlandskap.

När vi anlände till Sverige var det tyvärr inte samma sak utan temperaturen låg på fel sida nollan och snön som vi fått rapport om lyste med sin frånvaro. Vi begav oss till Arlandas tågstation och köpte biljetter för att ta oss hem, bara för att upptäcka att det var 40-50 minuters förseningar med Trafikverkets sedvanliga kreativitet med att vänta i det sista med att förlänga förseningarna. Vi vände det dock till vår fördel när vi utnyttjade resegarantin till att åka ”gratis” taxi hem istället, och vips så hade vi löst frågan om hur vi skulle ta oss hem med alla väskor när vi väl kommit fram till Storvreta…

Nu återstår bara utmaningen att hålla sig vaken till ikväll för att försöka börja vända tillbaka dygnet. Går bra hittills med två barn som är överförtjusta i att vara tillbaka hemma med alla bekanta saker! Nu blir det några dagar vila och sen dags att återvända till vardagen. Vi avslutar därmed för den här gången – tack alla ni som läst och hört av er på olika sätt, det har gjort det extra kul att skriva ”dagbok”. 🙂

2 svar på ”Hemma igen”

  1. Tack själva för att vi fått följa (med – hade varit ännu bättre) er på resan! Nu längtar vi efter er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *